#1

Samarbete är viktigare än någonsin

  1. Lars Kjellgren
  2. Mikael Sundell
  3. Sören Karlsson
  4. Magnus Åberg
  5. Michael Walmerud
  6. Per-Anders Marberg

Tät kontakt, tätt samarbete, vi måste hjälpa varandra - budskapet är tydligt från våra VD:s, utvecklar vi vårt samarbete åt alla håll har vi alla möjligheter att gå stärkta ur den här krisen. Temat som är först ut i vår serie belyser varför samarbete är viktigare än någonsin förut.

Lars KjellgrenVD, Bengt Dahlgren Stockholm

En intressant aspekt på spåren efter Covid-19 är att det är ok att sälja igen. Det har länge varit sånt tryck i byggbranschen, har du varit aktiv i säljarbetet har det nästan uppfattats som att du inte håller hög kvalitet. Jag tror det är sunt att vi behöver ringa lite kalla samtal, prata med varandra och hjälpa varandra. Det kommer skapa bättre samarbeten och i förlängningen högre kvalitet.

Mikael SundellVD, Bengt Dahlgren Skövde

Vi har än så länge klarat oss bra, nervositeten ligger i höst, hur kommer det bli efter semestern? Det är svårt att sia om. Vår trygghet är att vi jobbar som ett lokalt småföretag i Skaraborg och Jönköping. Vi lägger aldrig alla ägg i samma korg utan är vana vid att jobba tätt med våra kunder och partners och att alltid vara flexibla och lättillgängliga. Det ska alltid vara lätt att ta hjälp av oss, det tror jag uppskattas mer än någonsin i dessa tider.

Sören KarlssonVD, Bengt Dahlgren Linköping

Transparens tror jag är enormt viktigt i ett sånt här läge. Alla aktörer i branschen måste ha en tät dialog, tillsammans kan vi säkerställa att projekt löper på och på det sättet kan vi hjälpas åt att täcka upp vid sjukfrånvaro och vabb. Vi får inte hamna i ett läge där projekt stannas upp fast det egentligen inte är nödvändigt. I slutändan handlar det om att vi inte ska behöva säga upp medarbetare som vi förhoppningsvis kommer behöva snart igen. Vi måste värna om människan och kompetensen hos oss alla. Här har vi på Bengt Dahlgren en fördel av att vara en koncern. Vi hjälper varandra både över region och kompetensgränser.

Magnus ÅbergVD, Bengt Dahlgren Syd

Vi på Bengt Dahlgren Syd har gått igenom en hel del tuffa förändringar på senare år och lärt oss vikten av att agera snabbt, det tror jag hjälper oss i ett sånt här läge. När Covid-19 först slog till blev många lite lamslagna, de senaste veckorna har det dock hänt en hel del positivt vilket gör att marknaden börjar röra sig igen i Skåne. 2022 skall H22 (En konferens där Helsingborgs stad tillsammans med experter och talare från hela världen utforskar utvecklingen av en smartare stad, reds anmärkning) invigas i Helsingborg, 2030 ska vi vara 500 000 invånare i Malmö, ska vi klara dessa målen gäller det att vi inte tappar tempot. Vi måste ta oss genom den här perioden tillsammans, alla i branschen och samhället i stort har ett ansvar att fortsätta bygga.

Michael WalmerudVD, Bengt Dahlgren Göteborg

I byggbranschen har vi länge talat om att vi måste bli bättre på att samarbeta, över gränser och på nya sätt. Jag tror att den här krisen kommer tvinga oss att ta språnget. Fokusera på innovationsprojekt, utveckla organisationen, bli bättre på att samarbeta och hjälpa till där det behövs. Det här är ett perfekt läge att känna av hur var och en verkligen känner och tänker. Vi behöver tätt samarbete i alla delar; internt, med partners och med kund. Kan få oss att ta tag i saker som vi aldrig hinner med. Under en lång tid har vi bara tuggat på. Vi måste kämpa oss igenom det här. Är det rätt att dumpa priser i ett sånt här läge? Kanske, men då måste det göras av rätt anledningar.

Per-Anders MarbergVD Brand & Risk, Bengt Dahlgren Göteborg

Jag håller med mina kollegor men vill också lägga till hur viktigt det är att vi blir ännu bättre på att samarbeta mellan våra olika affärsområden internt. Jag tror att vi har alla möjligheter att hitta nya smarta idéer mellan våra ingenjörsdiscipliner, idéer som kommer våra kunder till gagn. Det kan till exempel gälla installationsbrandskydd, miljö-riskanalyser, säkerhetsrisker kopplat till styr och el.