#3

Fastigheterna som bygger samhället.

  1. Sören Karlsson
  2. Mikael Sundell
  3. Michael Walmerud
  4. Per-Anders Marberg
  5. Magnus Åberg
  6. Lars Kjellgren

Ämne nummer tre i vår serie Tillsammans går vi stärkta ur krisen handlar om något som ligger nära hjärtat för oss på Bengt Dahlgren; våra samhällsfastigheter. Aldrig förr har våra sjukhus, äldreboenden hamnat så under luppen som i spåren av Covid-19. Vad lär vi oss av det här och hur kan vi utveckla våra befintliga och bygga ännu bättre samhällsfastigheter i framtiden?

Sören KarlssonVD, Bengt Dahlgren Linköping

Jag tror att det kommer uppstå en eftertänksamhet i spåren efter Covid-19. Se på de stora skolklasserna vi har på många skolar idag, det påverkar både rummets klimat och arbetsklimatet, har vi prioriterat rätt där?

Mikael SundellVD, Bengt Dahlgren Skövde

Här tror jag att det handlar väldigt mycket om att lyssna och lära av de som jobbar med förvaltningen av samhällsfastigheterna. När det här äntligen är över kommer vi kunna addera in dessa insikter in i vår kompetensbank och förbättra massor av fastigheter där ute.

Michael WalmerudVD, Bengt Dahlgren Göteborg

Hur märkligt de än kan låta så har stat, kommun och landsting ett uppdämt behov på grund av lång högkonjunktur, prioriteringar och beslutskraft. I ett sånt här läge ställs det på sin spets, det bara måste funka. När skolor, universitet och högskolor står stilla skapas möjligheter att lära oss något av den här extrema situationen, vi kan utveckla och förbättra.

Per-Anders MarbergVD Brand & Risk, Bengt Dahlgren Göteborg

Något vi ser i spåren av den här krisen är hur viktigt det är med väl fungerande samhällsfastigheter. Vi på Bengt Dahlgren har enormt stor erfarenhet av att projektera alla våra tjänsteområden för sjukhus, skolor, äldreboenden med mera. Vi kan verkligen samhällsfastigheter.

Magnus ÅbergVD, Bengt Dahlgren Syd

Skåne ska växa kraftigt de kommande åren, det kommer ställa ännu högre krav på samhällsfastigheter. Covid-19 har visat hur viktigt det är att skolor, sjukhus, äldreboenden och andra offentliga miljöer fungerar när vi utsätts för pressen som pandemin skapar.

Lars KjellgrenVD, Bengt Dahlgren Stockholm

Vi får mycket förfrågningar från Locum, bolaget som bygger och förvaltar vårdfastigheter i Stockholm. Vi tar med oss insikter av den extrema situation som vi går igenom just nu, vad kan vi ta med oss så att vi kan skapa ännu bättre vårdfastigheter i framtiden?